tiistai 12. huhtikuuta 2016

The Point

Maanantai

Lähdin aamulla kohti Sliemaa ja The Point kauppakeskusta niin kuin perjantainakin. Mirja ei tällä kertaa ollut mukana sillä hän lähti toimistolle. Perille oli jo helpompi löytää ja löysin vartija pukuisen pitkän kaverin Lucasinkin nopeasti.  Lucas tuli avaamaan toimiston oven jotta sain jätettyä laukkuni sinne ja lähdinkin samantien kauppakeskuksen puolelle kiertämään. 
Aamulla ei ollut kovin paljoa asiakkaita liikkeellä, mutta jo ruokatuntiin mennessä ihmisiä oli enemmän. The Point on kuitenkin osoittautunut rauhalliseksi paikaksi ja oikeastaan ainoa melu mitä koko kauppakeskuksessa kuului oli hälyttävät tuotesuojaportit. Aluksi hälytykset menivät päälle ainoastaan yhdessä liikkeessä mutta hetken päästä vähän joka puolella kuului hälytyksiä. Hälytykset osoittautuivat virhehälytyksiksi eikä syytä saatu selville. Kauppakeskuksessa on Josefin mukaan ollut ongelmia myös paloverhojen kanssa ja osa verhoista oli puoliksi alhaalla. 

Ruokatunnin aikaan eräs ruokakojun pitäjä pyysi minua vahtimaan hänen kojuaan kun hän kävi hakemassa eväänsä. Kauppakeskuksessa on monta erilasita kojua mihin en ainakaan Suomessa ole törmännyt. Osasta saa leivoksia ja eräästä popcornia ja hot dogeja. Kaikkea mahdollista löytyy ja kaikki työntekijät vaikuttavat todella mukavilta ja rennoilta. 

Olen myös tuttuun tapaan neuvonut ihmisille mistä löytää vessan ja huomasin että ihmiset kysyvät useimmiten juuri vessan edessä olevalla käytävällä mistä he sen löytävät. Kyltti on ilmeisesti kiinnitetty liian korkealle. Monet naurut on vaihdettu kun ihmiset tajuavat seisovansa kyltin alla. 


Tiistai

Aamulla toimistolle päästyämme menimme Mirjan kanssa kurssille josta meille oltiinkin jo edellisellä viikolla kerrottu. Kurssille saapui myös David, Kim ja Floyd. Paikalla oli myös kaksi muuta miestä. Kurssin vetäjä oli reipas australialainen nainen, ja kävimme läpi yrityksen ja johtamisen kannalta tärkeitä asioita. Opin mitä fulcrum formula käytännössä tarkoittaa, mitkä ovat yleisimmät virheet mitä sen suhteen tehdään, millainen johtamismalli on kannattavin ja kuinka oma tunnetila vaikuttaa päätöksen tekoon. 
Kurssin jälkeen lähdimme Mirjan ja kurssinvetäjän kanssa Sliemaan. Mirjan kanssa menimme The Pointiin töihin ja kurssinvetäjä tuli kanssamme samaa matkaa sillä hän yöpyi Sliemassa. 
Kello oli noin 12 kun saavuimme kauppakeskuksen toimistolle ja Josef oli kanssamme vuorossa. Lähdin kiertämään ja päivä sujui rauhallisesti kyseleviä asiakkaita neuvoen. Kaupat ja niiden sijainnit alkavat pikku hiljaa jäädä mieleen. 
Lucas saapui paikalle noin  kolmen aikaan ja Josef oli melkein koko iltapäivän ihmettelemässä korjaajien kanssa puoliksi alas tulleita paloverhoja. Verhot saatiin ilmeisesti korjattua ainakin siltä kohtaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti