maanantai 2. toukokuuta 2016

Lidl

Maanantai

Aamulla lähdin kohti San Gwann nimistä kaupunkia ja Lidliä. Kauaa en kerennyt Lidlissä pyöriä kunnes löysin toisen vartijan ja hän näytti minulle mihin voin jättää tavarani. Vuorossa oli myös kolmas vartija ja yksi oli aina kassojen takana tuotesuojaporttien läheisyydessä, toinen toimi kiertävänä ja kolmas oli vaatepuolella.
Kassojen puolella tuli siirtää ostoskorit kassoilta sisäänkäynnin läheisyyteen. Ostoskoreja oli yhteensä ainoastaan 10 kpl joten ne olivat lähes kokoajan käytössä. Minulle kerrottiin että kyseinen myymälä on yksi Euroopan käydyimmistä myymälöistä. Koreja oli siis aivan liian vähän..
Tuotesuojaportit työllistivät lähinnä yhden tuotteen vuoksi joka hälytti jokaisen tuotteen ostaneen kohdalla. Pyysin portin hälyttäessä asiakkaan sivuun ja pyysin nähdä kuitin. Jokaiselta asiakkaalta löytyi kuitti ja lähes jokaisen kuitissa oli tämä hälyttävä tuote. Kävin kassalinjan viivakoodinlukijalla lukemassa tuotteen uudestaan.
Asiakkaan suhtautuivat asiaan onneksi huumorilla kun totesin että kyseessä on vain viallinen pakkauksen viivakoodi.

Kiertäessäni myymälää ihmettelin kuinka moni asiakas söi tuotteita myymälän puolella ennen kuin oli käynyt maksamassa. Luulisi aikuisten ihmisten ymmärtävän ettei tyhjiä tuotepaketteja voi viedä kanssalle ja sitten todeta että tuli ostoksia tehdessä nälkä.

Vaatepuolella oli erilaisia naisten vaatteita ja muutama tuote myös miehille. Vaatekorien ympärillä oli kokoajan valtava määrä ihmisiä ja oli haastavaa valvoa ettei asiakkaat avaa tuotepakkauksia. Olisi varmasti helpottanut asiakkaiden ostosten tekoa ja meidän työtämme jos vaatteista olisi ollut esillä mallikappaleet.

Päivä sujui kuitenkin hyvin ja opin paljon uutta sillä en ole aikaisemmin päivittäistavarakaupassa työskennellyt.

2 kommenttia:

  1. Moi Henna! Hauskaa, että pääsit taas uudenlaisiin hommiin. Ilmeisesti viihdyit hyvin :) -Ilona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Hyvin olen kentällä viihtynyt ja kaikki ollut tosi mukavia :)

      Poista